Сторінки

Хайкінг або похід по Чорногірському хребту ?

Хайкінг або похід по Чорногірському хребту ?

Невелике пояснення,  чому професіні гіди Українськими Карпатами не водять та не пропагують походи по Чорногірському хребту Українських Карпат, а радять здійснювати одноденні прогулянки на його вершини.

Охорона природи

Фото правил Карпатського НПП

    Чорногірський хребет - це дві природоохоронні території - Карпатський національний природний парк та Карпатський біосферний заповідник. В Україні може і не склалося традиції поважати Українські закони та правила, але ми намагаємося розвивати міжнародний підхід до туризму, а за міжнародними правилами поведінки в подібних природоохоронних зонах - розставляти намети на їх території забороняється! Цікаво, що більшість організаторів походів, знає про це, а отже – здійснють Навмисне скоєння злочину!
    
    Також треба вдмітити, що більшість сайтів, які пропонують походи в Карпати, створені насправді не професійними гідами, я людьми які просто себе так називають. Хто так професійні гіди - читатйте тут.

 Стовпотворіння і
 романтика походів

   Дуже багато людей, хочуть побувати на Чорногірському хребті і особливо на Говерлі. На багатьох сайтах, можна знайти як комерційні пропозиції походів по головним вершинам України, так і просто опис маршруту, якого достатньо для самостійного проходження по ньому. І в результаті, на більшості місць придатних для стоянок - купи сміття.

    Чи можна відчути себе наодинці з природою, якщо на одній галявині з Вашим наметом стоять ще 5-10 наметів ?

  
     Можна довго перераховувати й інші причини, як наприклад те, що люди постійно купаються в озері Несамовите, хоча Карпатські легенди не рекомендують до нього навіть торкатися, або як на багаття рубають сосну Муго.

Саме тому, ми завжди пропонємо відвідувати Чорногірський хребет по - європейські!
Всі вершини та цікавинки Чорногірського хребта, можна відвідати в одноденних радіальних прогулянках!
Це власне і називається словом – хайкінг.
Carpathians-guide


Говерлянський гук
Чорна гора